A gyerekek hogyan álljanak az állatvédelemhez?

Óvodai előadások illetve magánszületésnapok, falunapok kisebb nagyobb rendezvényekre is meg lehet rendelni az egzotukus állataimmal, ahol a jelenlévők fényképezkedhetnek velük, simogathatják őket és természetesen bemutatom az állatokat amiket magammal viszek, igény szerint interaktív természet és állatvédelmi előadást tartok gyerekek vagy akár felnőttek részére is.
Továbbá hüllők bérlésére is van lehetőség szakképzett állatgondozóval videó klipekhez, filmekhez vagy esetleg fotózásokhoz.

Lehetőségek a találkozásra?

Azt, hogy a gyerekek hogyan álljanak az állatvédelemhez és természetvédelemhez már gyermekkorban lehet és kell megalapozni.
Ezt az állatok megmentésén kívűl ugyanolyan fontosnak tartom az életem során, mint a lélegzetvételt.

Ez nem csak egy hobbi! Ez munka is, hiszen komoly erőfeszítést teszek, hogy az általam imádott élőlényeket megismertessem a gyerekekkel, hiszen a felnövekvő generációban látom az esélyt ,hogy megmentsék a biztos kipusztulástól azokat a fajokat amik talán évek vagy napok múlva már nincsenek köztünk. De lehet nincs is annyi időnk! Lehet holnap reggel felkelünk és egy fajjal kevesebb él e bolygón. Ez olyan szomorú és elkeserítő.
Minden erőmmel azon “dolgozom”,hogy országszerte minél több óvodába és iskolába eljussak, és felhívjam a figyelmet erre a valós problémára, melyet a mi generációnk próbál a szőnyeg alá söpörni, tudomást se véve róla. Gondolva amiről tudomást sem veszünk, az nem is valós probléma, és különben is, én csak egy vagyok a sok millió emberből, egyedül úgysem tudok semmit sem tenni. Gondolja ezt a sok millió ember egyesével. Pedig ha a gondolkodásmódjukon változtatnának, és mind egyesével arra gondolna, hogy igenis itt élek ezen a bolygón én is, és felelősséggel tartozom az engem körülvevő élővilágért, máris sokkal többet tenne ugyanazzal az energiával mint amivel a szőnyeg alá söpri és tudomást sem vesz arról a dologról ami a szeme előtt zajlik. De a mai ember a szemeivel csak néz, de nem lát. Ha a szemeinket arra használnánk ami a funkciója, és a szívünkbe beengednénk a szeretetet is, és nem csak a vért pumpálná át rajta egyfajta üzemanyagként a létezésünkhöz a testünket átfonó érhálózat, akkor kinyílna egy olyan világ aminek kapuján csak a bölcs emberek léphetnek be, és az együgyű önzők csak a saját szürke hétköznapok poklában minden egyes levegővétellel mérgezve a testüket és lelküket élve haldokolhatnának tovább. Ha megtanuljuk a bölcseletet, hogy “jól csak a szívével lát az ember, ami igazán fontos az a szemnek láthatatlan”, szóval így.. írhatnék én rengeteg bölcs dolgot most, szebbnél szebb mondatokat a természetről, és színes idézeteket ,ami megsimogatja a lelket, rideg valóságról a figyelmet elterelve. De inkább a nagy szavak és szépen megfogalmazott sorok helyett, csukjuk be a szemünket egy pillanatra és gondoljunk arra hogy a saját gyermekeinknek kívnánk e valami rosszat? Ugye hogy nem? Tisztázzunk egy dolgot, a saját életünkért és annak minőségéért csakis mi magunk vagyunk felelősek!! Az állat és természetvédelem éppúgy része kellene hogy legyen az életünknek, mint a felelőség teljes gondolkodás.
Ha a gyerekek szemét az előadásaim során sikerül felnyitnom, és a helyes útra terelni őket, hiszem hogy van esélye megmenteni a felnövekvő generációnak ezt a beteg haldokló földet.
Ha ez sikerül, akkor számtalan jelenleg védett, de a kipusztulás szélén lévő fajok maradnak még itt velünk, hogy csodálhassák a kis hőseim gyerekei és az ő unokájuk is.
Ha ez sikerül, már megérte e földi létem, és értelme volt mindennek amiben gyerekkorom óta hittem.
Ha egyszer lecsukom majd a szemem az utolsó szívdobbanásom után, hagyok itt valamit magamból. Egy mély alapot, amit egész életemben ástam, és erre az alapra bátran lehet építkezni, nem fog összedőlni.”